www.rk-koka.hr
O NAMA POVIJEST UPRAVA EKIPE SPONZORI POVEZNICE

ŽRK Koka - kada je i kako počelo

Podaci o klubu

Naziv

Ženski rukometni klub "Koka" Varaždin

Skraćeni naziv

ŽRK "Koka" Varaždin

Adresa

Graberje 31, 42000 Varaždin

OIB

93992472168

Žiro-račun

HR2723400091110362914

E-mail:

zrk.koka.varazdin@vz.htnet.hr

Mob:

Suzana Furjan - 099/2336634

Damir Premužić - 091/2336633RK Koka © 2015.

U povijesti varaždinskog ženskog rukometa zasigurno će se dugo pamtiti nedjelja 19. siječnja 1969. godine kada je na Skupštini tadašnje RK Slobode na kojoj je prisustvovalo više od 70 simpatizera, članova uprave, predstavnika grada Varaždina, Prehrambenog kombinata Koke i igračica, odlučeno da se klubu promjeni ime u ŽRK Koka.

Bio je to logičan potez nakon teških godina u kojima je RK Sloboda imala dobre rezultate ,ali blagajna kluba konstantno je bila prazna. Na gostovanja se odlazilo ponajviše zahvaljujući u posljednji trenutak skupljenim sredstvima

iz džepova simpatizera kluba, pokojom donacijom za autobus i hranu na putu. Prehrambeni kombinat Koka na čelu sa tadašnjim generalnim direktorom Jankom Pehardom pružio je ruku suradnje, osigurana su materijalna sredstva za normalno funkcioniranje kluba, a obećanje da će igralište na kojem je klub igrao (Stadion Sloboda) biti uskoro asfaltirano i da će se podići rasvjeta dočekano je burnim odobravanjem. Bio je to trenutak u kojem su igračice i uprava mogli odahnuti, jer stvorene su pretpostavke da klub normalno radi, okuplja mlade djevojke oko rukometne lopte što uspješno radi i danas.

U svojoj dugoj i bogatoj povijesti klub je prolazio kroz trenutke uspona i padova. Bilo je izuzetno uspješnih, ali i onih drugih loših sezona, kojih se bolji poznavatelji prilika u klubu i nerado sjećaju. Usprkos svemu Koka živi i danas. Koka je sinonim uspješnog i organiziranog rada u svim segmentima, klub koji okuplja djevojke koje se žele baviti rukometom. Koka je iznjedrila i brojne reprezentativke u gotovo svim kategorijama, istovremeno Koka je dale puno odličnih djevojaka koje su uspješno završavale osnovnu i srednju ąkolu, studije i postajale odgovorni članovi društva, vrijedne majke i supruge, a one starijih generacija i bake.

Koka danas njeguje u svim svojim kategorijama prije svega prijateljstvo, odgovornost, disciplinu u radu, samokontrolu, želju za uspjehom, jer cilj bavljenja sportom je uspjeh i nadogradnje ličnosti.

O povijesti ŽRK Koke više na drugim našim stranicama, jer Koka je igrala ne samo prvu ligu bivše države, Koka je bila stabilan drugoligaš, član međurepubličke lige, igrala je i Hrvatsku ligu, da bi danas bilo u Prvoj hrvatskoj ligi niz sezona od 1999./2000. do sezone 2004./2005. kada su bile posljednje i ispale iz lige. Uslijedio jedan prekid od jedne sezone da bi Varaždinke u sezoni 2007./2008. ponovno se našle u starom prvoligaškom društvu gdje uspješno igraju i danas.